marți, 10 mai 2011

Cea mai profitabila afacere din Romania (reteta succesului).


Dupa cum spune si titlul (in pula mea) am gasit o afacere foarte profitabila, camataria. Ei bine dragi concetateni a venit timpul sa impart cu voi reteta succesului.
 Ca sa reusesti in "biznisu" asta ai nevoie de urmatoarele elemente cheie:
1. Binenteles de o cheie, de 16-17 te orientezi (dupa diametrul pulii), pe care sa o ai la gat (talanga pentru noroc) cum are vaca clopot de exemplu, doar ca lantu la sa fie de aur si putin mai gros decat cheia. Era o strofa in maneaua aia jenanta (ca-mi scapa numele acuma...pe jos) port la gat un inel...mai bine era un portofel, ceva de genu. Deci cheie = noroc.
2. Cel putin doi badigardosi\recuperaciosi dinastia "all muscle and no brains", ca vezi tu daca esti un parlit de 15kg ud, cu paru-n ochi si ochii-n pula de emotie, nu da nimeni doi bani pe tine chiar daca scrii chestii "jmekere" despre femei si viata ta sexuala pe blog. Ca sa impresionezi adversarul iti trebuie forta bruta, degeaba scoti fum pe nari ca s-a aprins cacatu-n tine daca natura nu a fost generoasa de ziua ta. Tu fiind mai bland asa (vorba popii: cei blanzi vor mosteni pamantul), probabil astepti sa moara vre-un neam de-al tau sa-i halesti averea. Am vazut ca se practica pe la tara, frate la gatul fratelui de parca n-au stat o viata in aceiasi curte. Deh, acum vor gard pe mijloc si fiecare cu treaba lui (problema este insa: a cui bucata de curte cu poarta si fantana?). Risti sa stai ani de zile asa, mai bine angajeaza doi badizgarzi dinastia, fa cum iti spun eu.
3. Un contract "jmeker". De exemplu: Subsemnatul X (Penurcis) ma angajez pe proprie raspundere sa iau bani de la Y (adica de la tine) cu conditia sa returnez toata suma in termen de Z  zile (cat mai putine ca sa nu fie in stare). In cazul depasirii acestul termen, ma angajez sa returnez suma integrala + jumatate din penalizarile aplicate (adica 1-2% pe zi)  pe o perioada stabilita de catre Y (adica tu), in termen de maxim 10 zile lucratoare de la data stabilita in contract. Depasirea acestui termen insemnand executare silita. Astfel tu poti sa stabilesti data pana pe care se percep penalizarile si sa-ti ceri "dreptul" la jumatate din ele in termen de 10 zile. Iar ca sa fi roman pana la capat vei baga penalizari pana la data de 12.12.2012 sau chiar 2212.
Nu-i asa ca este o afacere profitabila? Mai ramane decat sa-l dai in judecata pentru ca nu si-a respectat contractul si sa-i iei casa omului (sa-l ingropi in cacat mai pe romaneste)
Exagerez eu sau nu, oamenii acestia chiar exista si asta e felul lor de a gandi. 
Dar ce te faci cand camatarii astia se transforma in banci?  Banci acoperite de umbrela legii, pe care prea usor o zboara Vantu' si la final ori ramai cu ochii in Soare, ori te ploua in gura.
Deschide ochii (in pula mea) si citeste bine fiecare particica de contract inainte sa semnezi ceva, chiar daca ceea ce putea fi structurat in doua randuri este insiruit pe zeci de pagini.

Crede-ai ca te-ai prins care este afacerea perfecta in Romania afla ca nu camataria este aceasta.
STATUL este cea mai profitabila afacere in Romania. El te obliga de la nastere sa fi roman, un nume pe care nu l-ai cerut, un nume care daca stai sa analizezi mai bine, nu mai este asociat cu romanii lui Caesar ci cu rromii lui Phardailan. Iar tu (de prost ce esti) nu cumva accepti sa platesti sute de taxe si impozite doar ca sa nu beneficiezi de nimic? Ca pana la urma daca te duci la doctor platesti (ca altfel nu se uita nimeni la tine, in pula mea) pentru ce mai platesti asigurarea de sanatate?,  mergi zilnic prin noroaie si prin gropi, pentru ce mai platesti taxa pe drumuri (cacatu ala de rovinieta de exemplu)?, iesi la pensie la 65+ de ani (acum e bine, in curand o sa fie 80+) cu o pensie jenanta din care abea supravietuiesti ce sa mai vorbim sa te si bucuri de ea, pentru ce mai platesti casa de pensii? Astea ar fi doar cateva exemple graitoare...
Unde se duc banii astia pe care tu si altii ca tine ii tot dau la stat? La baietii destepti care fac afaceri cu STATUL.
Concluzie: sa-ti intre bine in cap, cea mai buna afacere este STATUL iar cine invarte afacerea asta de vreo 20 de ani incoace si-a batut joc si inca isi bate joc de toata pulimea asta platitoare de taxe si ingusta la minte, pulimea asta care inghite zilnic cacat cu lopata din tot felu de stiri senzationale si merge pe principiul durerii in cur. Romanii sunt un popor puternic ba nene!...adevaru-i ca indura multe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu